Design Engineer (Sweden)

 

Vill du jobba på ett företag som gör bra saker - på riktigt. Då kommer du trivas hos oss. Vi arbetar med att göra människor världen över mer oberoende. Det gör vi genom att skapa produkter som hjälper människor med begränsad rörlighet att köra bil eller att åka med i fordonet. Vårt mål är att stävja utanförskap och bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Om tjänsten
Som designingenjör hos oss vill vi att du är en skicklig ingenjör som utför det dagliga utvecklingsarbetet, designar och ritar för att leverera produkter. Du kommer att ta en aktiv roll i ingenjörsteamet som samarbetar med kollegor men som också kan arbeta självständigt för att utveckla produkter och lösningar som identifierats och efterfrågas av produktchefen, via BraunAbility NPD-processen eller som ett resultat av ett eventuellt kvalitetsproblem el liknande. 

 

Exempel på andra uppgifter kan vara:

 • Utveckla tidslinjer för produktutveckling

 • Möjlighet att skapa prototypdelar

 

Om dig
För att trivas i rollen har du goda tekniska kunskaper, gärna med erfarenhet av arbete med fordonsapplikationer. Du har kunskap om fordonsteknik och vill utvecklas inom designområdet. Din erfarenhet av 3D CAD är god och du kommer att ha ett strukturerat arbetssätt. Du kommer att arbeta i en strukturerad projektmiljö och behöver vara bekant med verktyg så som Gant-diagram och DFMEA för att minimera risker i produktutvecklingsprocessen. Kunskap om vanliga tillverkningsprocesser, särskilt relaterade till plåt är fördelaktigt.

Erfarenhet av fordonssäkerhetssystem och tillhörande föreskrifter är önskvärt och meriterande. Förståelse för kraven på att designa och kommunicera information för serieproduktion är viktigt tillsammans med en god förståelse för tolerans. Erfarenhet av produkt- och installationssupport skulle också vara en fördel.

Som person ser vi att du är kommunikativ, strukturerad och kan arbeta praktiskt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du tar ansvar för ditt arbete och tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt till önskad slutsats och efterfrågat resultat. Vid behov hittar du nya vägar och tar på dig okända uppgifter. Slutligen ”brinner” du för innovation och har en problemlösande analytisk förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställninsform
Tillsvidareanställning. Tjänsten faller under Unionens kollektivavtalsområde (Teknikavtalet) och ligger på 100%.

Ansökningshandlingar ska vara oss tillhanda senast den 30 april 2023.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan (CV och presentation) till: work.se@braunability.eu
Märk din ansökan med Design Engineer i ämnesraden.

 

Frågor besvaras av
Joakim Bergstrand, Engineering Manager, Joakim.bergstrand@braunability.eu, tel. +46 302 254 32
eller
Rob Butcher, VP Engineering (EU), rob.butcher@braunability.eu, tel. +44 7507489078

 

Om oss
BraunAbility Europe AB är beläget i Stenkullen, strax utanför Göteborg. Här utvecklar och tillverkar vi produkter som hjälper människor med begränsad rörlighet att dagligen köra eller färdas i olika typer av fordon. Utöver det europeiska huvudkontoret i Sverige finns BraunAbility i England, Danmark och USA.

Krav

 • En teknisk examen
 • Hög 3D-skicklighet (Autodesk Inventor föredras)
 • Goda tekniska kunskaper om antingen säkerhetssystem eller fordonsinteriörer
 • Förmåga att arbeta inom ett NPD-ramverk
 • Svenska & engelska språkkunskaper


Meriterande

 • God digital/systemkompetens
 • Kunskap om design för tillverkningsprocess
 • Erfarenhet av att arbeta med mekanismer
 • DFMEA-upplevelse
 • Autodesk NASTRAN FEA/FEM
 • Hög innovations-och initiativförmåga


Ort

Stenkullen


Tillträde

Enligt överenskommelse


Lön

Fast lön

Enligt överenskommelse