Application Engineer (Sweden)

 

Vill du jobba på ett företag som gör bra saker - på riktigt. Då kommer du trivas hos oss. Vi arbetar med att göra människor världen över mer oberoende. Det gör vi genom att skapa produkter som hjälper människor med begränsad rörlighet att köra bil eller att åka med i fordonet. Vårt mål är att stävja utanförskap och bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Om tjänsten
Som applikationsingenjör kommer du att utveckla de lösningar som våra kunder behöver för att kunna använda våra produkter. Detta kommer att inkludera applikationsdesign för att göra det möjligt för våra Getting Seated-produkter att användas i olika fordon. Skapa mönster för att möta våra kunders behov för att möjliggöra användning av våra golvprodukter i deras anpassningar. 

 

Exempel på andra uppgifter kan vara:

 • Hjälpa till att supporta och stödja våra kunder med installationsinformation

 • Medverka vid kvalitetsutredninga

 • Designutveckling och valideringstestning

 • Samverka inom Engineering teamet

 • Metodutveckling och dokumentation

 

Om dig
För att trivas i rollen har du goda tekniska kunskaper och med erfarenhet av arbete inom fordonsapplikationer. Du har kunskap om fordonsteknik och vill utvecklas inom designområdet. Din erfarenhet av 3D CAD är god och du har ett strukturerat arbetssätt. Du har kunskap om vanliga tillverkningsprocesser, särskilt relaterade till plåt är fördelaktigt.

Erfarenhet av fordonssäkerhetssystem och tillhörande föreskrifter är önskvärt. En förståelse för kraven på att designa och kommunicera information för serieproduktion är viktigt tillsammans med en god förståelse för tolerans. Erfarenhet av produkt- och installationssupport skulle också vara en fördel i den här rollen.

Vi ser att du är en kommunikativ och strukturerad person som kan arbeta praktiskt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med andra. Du tar ansvar för ditt arbete och tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt till önskad slutsats och efterfrågat resultat. Vid behov hittar du nya vägar och tar på dig okända uppgifter. Slutligen ser vi att du ”brinner” för innovation och har en problemlösande analytisk förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställninsform
Tillsvidareanställning. Tjänsten faller under Unionens kollektivavtalsområde (Teknikavtalet) och ligger på 100%.

Ansökningshandlingar ska vara oss tillhanda senast den 30 april 2023.

 

Ansökan
Skicka din ansökan till: work.se@braunability.eu
Märk din ansökan med Application Engineer i ämnesraden.

 

Frågor besvaras av
Jan-Olof Helgesson, Application Manager, jan-olof.helgesson@braunability.eu, tel. +46 302 254 44
eller
Rob Butcher, VP Engineering (EU), rob.butcher@braunability.eu, tel. +44 7507489078

 

Om oss
BraunAbility Europe AB är beläget i Stenkullen, strax utanför Göteborg. Här utvecklar och tillverkar vi produkter som hjälper människor med begränsad rörlighet att dagligen köra eller färdas i olika typer av fordon. Utöver det europeiska huvudkontoret i Sverige finns BraunAbility i England, Danmark och USA.

Krav

 • En teknisk examen
 • Hög 3D-skicklighet (Autodesk Inventor föredras)
 • Goda tekniska kunskaper om antingen säkerhetssystem eller fordonsinteriörer
 • Förmåga att arbeta inom ett NPD-ramverk
 • Svenska & engelska språkkunskaper


Meriterande

 • God digital/systemkompetens
 • Kunskap om design för tillverkningsprocess
 • Erfarenhet av kundsupport
 • Hög innovations- och initiativförmåga


Ort

Stenkullen


Tillträde

Enligt överenskommelse


Lön

Fast lön

Enligt överenskommelse